Toimitus alkaen 6.90€ - Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin (Matkahuolto) - Kotimaiset ja turvalliset maksutavat

0

Ostoskorisi on tyhjä

Puu -tilkkutyömallit (Kesäinen mysteeritilkkuilu osa 2)

06 elokuu , 2021 2 min read

Puu -tilkkutyömallit (Kesäinen mysteeritilkkuilu osa 2)

 

Kesällä myös lehtipuut tuovat ihanaa vihreyttä; meillä täällä pohjoisemmassa koivujen lehdet alkavat vihertää viikkoja Etelä-Suomen jälkeen (kesä alkaa vasta kun puissakin lehdet). Tässä tekstissä esittelen havupuu- ja lehtipuublokit.

Havupuu on nopeampi ommella; katso pikavideo!

  Taustakangas on 20cm x 20cm ja havupuun vihreä osa 10cm x 13cm. Puun runko selitetty lehtipuun kohdalla.

Helpoimmin saat ommeltua lehtipuu -tilkkutyöblokin suorakulmiosta (yläosa) ja rungosta (alaosa). 

Ikiamoohje

Lehtipuun näköä saa enemmän kun  ompelee vihreän nelikulmion jokaiseen kulmaan pienet neliöpalat (sama tekniikka kuin kahdessa aiemmassa Kesäisessä Mysteeritilkuilussa). Vihreä pala videolla ja kuvissa on 8,5cm x 8,5cm ( voit itse kokeilla erikokoisia neliötä) . Taustakankaasta leikatut pikkuneliöt (x 4) ovat kooltaan 3cm x 3cm. 

Piirsin  pikkuneliöihin apuviivat, laitoin palan jokaiseen kulmaan ja ompelin piirrosjälkeä pitkin. Koska palat ovat pieniä, apuviiva ei harjoittelun jälkeen ole enää pakollinen.

ikiamoohje

Puista saa helposti erilaisia muuttamalla vihertävän osan korkeutta (videolla mallityö myös kulman muuttamisesta). Sinisellä taustalla olevaan puuhun lisäsin korkeutta, vihreä kangas n. 8,5cm x 12/13cm.

Ikiamolehtipuutilkkutyö

Kun puun pikkuneliöt taustakankaasta oli ommeltu, leikkasin ylimääräistä kangasta hieman pois ja silitin kulmat auki (pala ei enää ollut täysin neliö, mutta se ei haitannut). Laitoin tällä kertaa ensin taustakankaasta palan yläpuolelle (leveys sama kuin vihreä pala eli 8,5cm , korkeus tällä kertaa 5cm). Silitin valmistuneen palan ja leikkasin sivut suoriksi. Leikkasin vähän levempää suikaletta taustakankaasta (voi olla 5cm - 8cm) ja ompelin sivuille palat, silitin ja leikkasin alaosan suoraksi.

Puun runkoa varten leikkasin harmaasta 3cm leveän  ja n. 10cm korkean palan, jonka molemmille puolille ompelin n. 10cm x 10cm palan. Silitin,  yhdistin ylä- ja alaosan oikeat puolet vastakkain, ompelin.

Sinisessä mallissa ompelin vielä alaosaan palan taustakangasta. Se olisi voinut olla myös vihreää; jos haluat, että kaikki puut ovat nurmikolla, ompele kaikkien puiden alaosaksi vihertäviä kankaita.

Ikiamon YouTube -videolla opastetaan kahden erilaisen puu-mallin tekeminen ja näytetään erilaisia muokattuja malli-ideoita, myös miten käyttää lehtipuun mallia muuhun kuin puun ompelemiseen.

Jätä kommentti