Toimitus alkaen 6.90€ - Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin (Matkahuolto) - Kotimaiset ja turvalliset maksutavat

0

Ostoskorisi on tyhjä

Jäätelö -blokki (Kesäinen mysteeritilkkuilu osa 1)

31 heinäkuu , 2021 2 min read

Jäätelö -blokki (Kesäinen mysteeritilkkuilu osa 1)

Kesään kuuluu jäätelö! Puikkojäätelöstä on ihana nautiskella lämpimänä kesäpäivänä.

Kankaasta jäätelön voi ommella  ihan suorista kappaleista. Helpoimmin jäätelön luo suorakulmiosta (esimerkki videolla), mutta halusin tässä jäätelön muotoa mukailla enemmän ompelemalla yläkulmiin  kulmapalat.

Jäätelön perusosan voi tehdä haluamastaan kankaasta, valmis raitakangas kätevä. Kokeile myös kukkaisia tms. kankaita. Mikä vain sinua miellyttää!

Tässä halusin kirkkaita värejä ja ompelin kolme eriväristä 5cm korkeaa pitkää palaa yhteen (pidempi suikale kätevä, saa useita "jäätelörunkoja"), josta leikkasin 8 cm leveän palan jäätelön perusosaksi).

 

  Jäätelblokki

 Seuraavaksi leikkasin kaksi palaa sinistä taustakangasta, koko 3cm x 3cm. Piirsin paloihin viivan kulmasta kulmaan ja asetin ne perusosan yläkulmiin (huom! viivat nousevat laidoilta keskustaa kohti).

Ompelin kulmapalat viivaa pitkin (suoran piston pituus oli koko työn  ajan 2.0!) ja leikkasin ylimääräistä kangasta kulmista pois ennen silitystä. 

 

 

jäätelöblokki2Kun silitin kulmapaloja auki, lopputulos ei aina ollut enää suorakaide. Koska ompelin taustakankaasta sivuille ja ylös vielä paloja, epätäydellisyyttä ei enää nähnyt; pienet vajaat kohdat jäivät saumavaroihin piiloon.

Kun perusosa oli valmis, ompelin taustakankaasta sivuille ja ylös 5cm levyistä suikaletta (ihan sama ompeleeko ensin yläpalan ja sitten sivupalat vai toisinpäin). Ennen uuden suikaleen ompelua silitin edellisen ompeleen ja tasoitin palat rullaleikkurin ja tilkkutyöviivaimen avulla (ommellessa / silittäessä kangas saattaa venyä ja muoto muuttua).

Yläosan valmistuttua leikkasin "tikun"; 2,5cm kapeaa kangasta, 8cm. Sen molemmille puolille ompelin taustakankaasta kaksi yhtä korkeaa palaa kuin tikku (8cm), leveys 9cm-10cm.

Silityksen jälkeen leikkasin vielä tikkupalan yläreunan suoraksi ja asettelin tikun keskelle jäätelön perusosaa. OIkeat puolet vastakkain ja ompelu, silitys ja jäätelöblokki oli valmis!

Tarkemmin jäätelöblokki opastetaan ilmaisella videolla, jonka tein teitä varten. Tästä PDF-ohjeeseen.

Videolla opastetaan siis vaihe vaiheelta jäätelöblokin tekeminen ja näytetään myös  erilaisia malli-ideoita. Värikkäitä ja makeita jäätelöitä luomaan!

 

Jätä kommentti