Toimitus alkaen 6.90€ - Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin (Matkahuolto) - Kotimaiset ja turvalliset maksutavat

0

Ostoskorisi on tyhjä

Pikatekniikka nopeuttaa ompelua

31 maaliskuu , 2024 1 min read

Pikatekniikka nopeuttaa ompelua

Tämä pikatekniikka nopeuttaa neliöiden ompelua ja varsinkin 9-blokkeja ( 9 pientä neliötä, joista yleensä viisi neliötä muodostaa X muodon blokin keskelle).        Sijoittelemalla 9-blokkien väleihin taustakangasta, voi muodostaa suurempia kuviokokonaisuuksia. 

Pikatekniikassa esimerkissä käytetään kahta yksiväristä kangasta (yllä Tilda -kankaita), joista toinen on taustakangas tässä vaaleampi ja tummempi on ns. kuviokangas.

 

Kankaista leikataan 5cm leveitä paloja koko kankaan leveydeltä (110cm tilkkutyökankaissa).  Leikatut palat (käytän nimitystä suikaleet) ommellaan yhteen koko pituudeltaan.  Tummempia suikaleita tarvitaan enemmän, koska oikeanpuoleisia käytetään vain 9-blokin keskellä. Saumat silitetään kohti tummempaa kangasta.

Silittämisen jälkeen leikataan 5cm paloja, kuten yllä kuvassa. Palat ommellaan ensin pareiksi ja lisätään vielä kolmas pala, jotta saadaan 9-blokki (pala on n. 12,5cm x 12,5cm, blokki voidaan leikata neliöviivaimella oikean kokoiseksi). 

Jos halutaan 9-blokkien erottuvan toisistaan, väleihin voidaan ommella taustakankaasta neliöt, joiden koko on sama kuin 9-blokkien koko.

Voit ladata PDF-ohjeen tästä

Voit ommella 9-blokkeja myös jämätilkuista tai käyttää tilkkukankaiden kokoelmien valmispakkauksia, kuten yllä Strawberry Lemonade -kokoelman kesäiset kankaat ja taustakangasta (tässä White by Tilda).

 Tilkkupeittoon voi viimeistelyvaiheessa lisätä ilmettä tikkaamaan, minulla valkoisiin kohtiin lisätty erivärisillä langoilla kukkia.

Ikiamon Youtube-videolta saat lisävinkkejä helpompaan ja nopeampaan ompeluun.

Jätä kommentti